Eğitim-Öğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar

27.01.2022 274

·        "Covid-19 Sürecinde Eğitim-Öğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar" olarak belirlenmiştir.

·         Aralık ayı boyunca öğretmenlerimizle bu süreçte eğitim öğretimi etkileyen genel sorunları tespit edebilmek amacıyla küçük gruplar halinde konuşmalar gerçekleştirdik.

·         Okulumuz psikolojik danışma ve rehberlik servisi tespit edilen sorunları aşağıdaki gibi listeledi.

o   Öğrencilerin teknoloji bağımlısı haline gelmesi

o   Öğrencilerin birçoğunda dikkat eksikliğinin baş göstermesi

o   Öğrencilerde önceki öğrenmelerde eksiklik

o   Öğrencilerin okula uyumunun zorlaşması

o   Öğrencilerin sosyal uyumunun düşmesi ve aralarında problemler olması

o   Öğrencilerdeki davranış problemlerinin artması

o   Öğrencilerdeki psikolojik problemlerin artması

o   Öğrenci ve öğretmenlerde hastalığa yakalanma korkusu ile buna eşlik eden kaygının artması

o   Öğrenci ve öğretmenlerde stres seviyesinin artması

o   Öğretmenlerde öğrencilerin ilgilerini çekemediklerini düşündüklerinden ortaya çıkan yetersizlik algısı gibi sorunlar tespit edilmiştir.

·         Yukarıda bahsi geçen sorunların çözümü için okul yöneticileri ile istişare yapıldı. Yapılan bu istişare sonucunda okulumuzda teknoloji bağımlılığı üzerine özellikle 9 ve 10.sınıflara yönelik olarak eğitim verilmesine, öğrenci ve öğretmenlerin stres seviyelerinin azaltılmasına yönelik etkinlikler planlanmasına, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Akran Gönüllüleri" projesinin etkin bir şekilde uygulanarak davranış problemlerinin azaltılmasına ve salgına yönelik olarak sağlık tedbirlerinin daha da titizlikle uygulanmasına karar verildi.

27-12-2021