"NO MORE WASTE"

"NO MORE WASTE" İSİMLİ E-TWINNING PROJE TANITIMI

08.05.2023 222

08-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-2023


NO MORE WASTE

Use it, don't throw it away ! mottosuyla yola çıktığımız projemizi okulumuzdan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Özlem Serdaroğlu ERDAL temsil etmektedir.  Proje Ordu,Giresun,Yalova,Samsun ,Batman,İstanbul ve Hırvatistan ortaklarından oluşmaktadır.   

Projemizi şöyle tanıtabiliriz:

 

Dünyada yaşayan milyarlarca insan her gün bilinçsizce tüketiyor. Atıklar sorumsuz davranılarak doğaya bırakılıyor. Dünyada kaynaklar sınırlıdır. Kaynaklar tükendiğinde yenilerini bulmak mümkün değildir. Dünyanın sınırlı kaynaklarına artan talep ve sıfır atık yaklaşımının eğitimi sürdürülebilir bir yaşam için çok önemlidir. Satın alınan her ürün bir paket içerisinde bireylerin kullanımına sunulmaktadır. Geriye kalan atıklar çevreye olumsuz etki yapmaktadır. Bu proje ile; Çevre ve doğal kaynakların korunması, israfın önlenmesi, azaltılması, geri dönüşüm ve yeniden kullanım, israfın en aza indirilmesi, gıda kayıplarının azaltılması konularında öğrencilerimizin bilinç düzeyi artırılacaktır. Öğrencilerin bu konudaki farkındalığı artırılarak iklim değişikliği sorununa çözüm bulunabilecektir.

 

AMAÇLAR:

 

- Bu proje ile öğrenci de çevre koruma bilincinin artması sağlanacaktır.

- Proje öğrencilerin iletişim,tartışma, sohbet eleştirel düşünme, kendini ifade etme, işbirliği,yaratıcılık çözüm yolları arama, şiir ve hikaye yazma, internet ortamını etkili kullanma gibi 21.yy becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır.

- Öğrencileri, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışan ve paylaşmayı bilen vatandaşlar olarak yetiştirmek,

- Bu proje ile  çocukların doğal döngüye olan ilgi ve farkındalığını arttırmak

- Proje içeriği ve gerçekleştirilecek olan etkinlikler yoluyla öğretmenler, öğrenciler ve velilerde farkındalık yaratmak ve tasarruf, çevre, ekosistem bilinci kazandırmak

- Azaltılan çöp miktarı ve atıkların geri dönüşümünün çevreye olumlu katkısına dikkat çekmek

- Proje öğrencilerin doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmelerini ve “sıfır atık” yaklaşımını tanımalarını sağlayacaktır.