Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

24.12.2012 4525

Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı 18.07.2014 tarih ve 52532194/20/3053395 sayılı oluru ile Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüştür.

Daha önce Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün 06/06/2000 tarih ve 2717 sayılı Makam Onayı ile Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi adıyla 2000–2001 Eğitim –  Öğretim Yılında Bafra Cumhuriyet İlköğretim Okulunun ek binasında iki şube ile eğitim- öğretime başlanmış ve  24 Şubat 2003 tarihine kadar burada  eğitim-öğretim devam etmiştir. Şu anki binanın geçici kabulü 30 /11 /2002 tarihinde yapılmış, yeni binaya 24/02/ 2003 tarihinde taşınılmıştır.

OKULUMUZDA ŞİMDİYE KADAR GÖREV YAPAN OKUL MÜDÜRLERİ

Gürkan YİĞİT                        (2000-2001)

Emrullah KARATAŞ                (2001-2010)

İzzet ACAREL                        (2010-2011)

Muharrem KÖSE                   (2011-2012)

İzzet ACAREL                        (2012-2013)

Mustafa HATİPOĞLU              (2013-2019)

Dursun ÖZCAN                      (2019-      )

Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi; öğretim binası, spor salonu, yemekhane, kız pansiyonları olmak üzere beş birimden oluşmuştur. Öğretim binası üç katlı (bodrum ve giriş katı hariç)  ve on dokuz dersliğe sahiptir. Bunların yanında dil sınıfı, fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, kütüphane, rehberlik servisi ( iki kısımdan oluşmaktadır. ) ,arşiv, jeneratör odası, teknisyen odası, soyunma odaları ( dört adet ) , kalorifer dairesi, depo, kantin, malzeme odası, öğretmenler odası, memur odası ve diğer idari birimlerden oluşmaktadır ( müdür odası, üç müdür yardımcısı odası, okul –aile birliği odası ve zümre odası )

Spor salonunda; 500 seyirci kapasiteli tribün, spor odası, kız ve erkek soyunma odaları, klima odası vardır. Salonda voleybol, basketbol, hentbol ve futbol oyunları oynanabilmektedir.

Küçük tip yemekhane iki bölümden oluşmaktadır. Giriş katında mutfak, günlük malzeme deposu, iki soğuk hava deposu, malzeme deposu, tüp odası, sebze odası ve klima odası vardır. Birinci katta iki yüz kişinin aynı anda yemek yiyebileceği yemek salonu ve bir yemek dağıtım bölümü vardır.

Kız pansiyonu A Blok yüz yirmi öğrenci kapasitelidir. Otuz oda vardır. Odalarda dörder öğrenci kalmaktadır. Bunun yanında bavul odası, depo, hasta odası, etüt odası, televizyon odası, belletici odası, kalorifer dairesi, çamaşırhane, sığınak, ütü odası mevcuttur.

Kız pansiyonu B Blok yüz yirmi öğrenci kapasitelidir. Otuz odası vardır. Odalarda dörder öğrenci kal-maktadır. Bunun yanında bavul odası, depo, ütü odası, sığınak, doktor odası, hasta odası, televizyon odası, belletici odası ve etüt odası gibi birimleri vardır.

Kız öğrencilerin kaldıkları odaların zeminleri haliser ile döşenmiştir. Etütler odalarda belletici öğretmenlerin gözetiminde yapılmaktadır. Pansiyonların bulunduğu yerin yakınında açık voleybol ve basketbol sahaları vardır. Yeşil alanların olduğu kısımlara her yıl ağaç dikiliyor. Bu alanlarda değişik cins ve boyutta yaklaşık olarak bin civarında ağaç bulunmaktadır.